Kdo jsem

Vystudovala jsem střední průmyslovou školu potravinářské technologie. Mojí velkou vášní byl vždy pohyb a tanec, proto jsem po maturitě odešla studovat taneční konzervatoř. Tanci jsem se věnovala profesionálně dvanáct let, což mě přivedlo k osobitému vnímání těla a jeho potřeb. Jako tanečnice jsem se musela věnovat skladbě jídelníčku a pečlivému výběru potravin, aby moje tělo vydrželo tak velký výdej energie a dokázalo účinně zregenerovat.

Po narození starší dcery jsem se začala zabývat tím, jaká výživa je vhodná pro malé děti a jejich správný vývoj. U mladšího syna se objevily potravinové alergie, což mě přivedlo k dalšímu studiu v této oblasti. Absolvovala jsem akreditovaný rekvalifikační kurz výživového poradce. Poté jsem několik let pracovala jako laborantka v mikrobiologické laboratoři v oblasti hygieny potravin, což mě utvrdilo v mém názoru, že pro vyváženou stravu je zásadní především vhodný výběr potravin.
Odešla jsem z laboratoře a začala pracovat jako výživová poradkyně. Nechtěla jsem ale v žádné firmě prodávat potravinové doplňky, proto jsem se rozhodla přejít do soukromé sféry. Se svými klientkami jsem začala také cvičit, protože o to měly zájem. Přála jsem si, aby lidé brali mou práci vážně, proto jsem se rozhodla pro další studium. Vystudovala jsem obor Výživové poradenství a sportovní diagnostiku. V rámci studia jsem měla možnost prohloubit své znalosti diagnostiky těla a zacílit cvičení na konkrétní problémy, které se u klientů objevily.

Svým klientům doporučuji celkovou harmonizaci jejich životního stylu. Důležitou roli v tomto procesu hraje nejen o zdraví, ale také psychická pohoda klientů. Prioritou je pro mě neřešit jen hubnutí, ale pracovat s každým člověkem jako s celkem.

VZDĚLÁNÍ

  • Bc., Vysoká škola tělesné výchovy a sportu Palestra v Praze, obor Výživové poradenství a sportovní diagnostika
  • Filozofie, religionistika - The Karmapa International Buddhist Institute - New Delhi, India 
  • Pedagogika tance, absolutorium - Taneční Konzervatoř Jaroslava Ježka 
  • SPŠPT potravinářské technologie, obor kvasná technologie


 Certifikované kurzy:

  • Školení lektorů v metodice společnosti STOB, Psychologie hubnutí 2022
  • Monash University, Low FODMAP Course for Dietitians (online kurz pro odborníky na výživu ) 2021
  • Lymfologie pro nutriční terapeuty - Centrum preventivní medicíny MUDr. René Vlasák 2020
  • Terapeut metody Spirální stabilizace páteře Dr. Smíška 2020
  • Bodystyling Instruktor FISAF 2015
  • Rekvalifikační kurz poradce pro výživu - Ekolandia 2015
  • Spinal Injuries & Disabled Carers Course - St. John Ambulance Ipswich, Velká Británie 2005
  • Masér pro sportovní a rekondiční masáže - Centrum Regeneračního vzděláváni 2005

• Členka České mikrobiomové společnosti...

Vytvořte si webové stránky zdarma!